Het 'Setter'- virus slaat toe.

34 jaar geleden, net getrouwd, wilde ik de lang begeerde hond, de IERSE SETTER. Nou die kwam er niet zomaar, ik moest kiezen van mijn man:” of die hond of een jurk die ik graag wilde voor de kerst. Mij die keuze laten was een beetje dom, hij had het kunnen weten, die hond natuurlijk! Dan deed ik met kerst wel een afdankertje aan. Zo kwam onze Game een reu, helemaal het einde!

Na acht jaar kwam ik erachter dat met een reu fokken wat moeilijk was. Daarom kwam de eerste teef in huis: NOBLE DAY OF THE HUNTERS HOME (eigenaar van de kennel, Piet Roks, ben ik nog steeds dankbaar; aan hem heb ik namelijk grotendeels mijn hobby te danken.)

Eindelijk werd op 23-10-`89 mijn eerste nest geboren. Dat zou een feest moeten zijn. Een feest ………..? Vergeet het maar, slapeloze nachten en veel tranen, van de 10 pups waren er na 12 uur nog maar 4 over!!

Je leert van zo`n ervaring veel, het gaat niet altijd zoals je gehoopt had. Toch liet ik mij niet uit het veld slaan en ging door. Het Setter virus begon al aardig vat op mij te krijgen. De oude Game was inmiddels overleden op de leeftijd van 13 jaar. Dus nog een teefje erbij, dat werd onze ZENITH MY FAVORITE OF THE HUNTERS’HOME, maart `90.Deze twee teven zijn de STAMMOEDERS van mijn kennel OBVIOUS RED. Noble is September `99 overleden. Zenith is December 2002 overleden.