Algemeen

De Ier in uw gezin
Het eerste jaar een kind erbij, waar een mensenkind 20 jaar over doet, doet uw Ierse Setter in 1,5 jaar. Lekker snel zult u denken, maar erg intensief!!!! Van de puppy periode zult u genieten, maar hem of haar ook weleens achter het behang willen plakken. Zo kunnen ze soms ook erg oost indisch doof zijn.

In huis is het een rustige hond, dol op mensen en kinderen maar ook op ongewenste of gewenste visite. Verwacht geen waakhond, maar meer een allemans vriend. Het zijn enthousiaste en verdraagzame honden. Buiten zijn ze meer dan energiek en dan is de vraag kunt u de tijd opbrengen hem die energie kwijt te laten raken? Dan heeft u de liefste en mooiste hond op deze wereld. Helaas loopt u dan wel hetzelfde risico als al die andere Setter eigenaren; Pas op voor het “Setter virus”.

Opvoeding
Bezint eer gij begint. Het is levend materiaal en het kan niet zo zijn dat u na een x aantal maanden de hond terugbrengt bij de fokker omdat het toch wel veel werk is. Bijvoorbeeld dat de hond niet op de nieuwe bank mag ( op de oude bank mocht wel) dit weet en snapt de hond namelijk niet. Een hond betekent dus, iets verder denken dan uw neus lang is.

Lees eerst een boek over opvoeding. Dat betekent niet dat u alles zo hoeft te doen als daar in aanbevolen wordt, maar het dwingt u en uw huisgenoten wel tot nadenken, overleg en maak afspraken t.a.v. wat wel en wat niet mag. Wees CONSEQUENT!!! Dat is het allerbelangrijkste, want wat vandaag mag, mag morgen ook!
Waarom kan de ene hond rustig mee naar een restaurant en de ander absoluut niet? U raadt het al, dat ligt niet aan de hond maar aan zijn baas.
Opvoeden is een uitdaging, maar uw rapportcijfer geven mensen u niet, maar dat doet uw hond.
Veel succes en vooral veel plezier!!!

Op kamers, raar maar waar
Ja raar he? Sommige honden wonen op kamers. Oudere pups wonen dan bij u en komen nog eens terug bij mij om een nestje pups te geven. Hierna wordt de hond eigendom van zijn baasje. Zo blijft mijn keuze voor fokplannen zo groot mogelijk. En het beperken voor mij binnenhuis tot 5 honden is op deze manier mogelijk. Wilt u hier meer over weten neem gerust contact op!

Tot slot
LEVENSLANGE BEGELEIDING!!!!!! Voor elk probleem moet een oplossing zijn!!!!

Ik geniet elke keer opnieuw van alles wat er komt kijken rond dekking, geboorte en opgroeien van de pups. Hoe die kleine wezens in 8 weken tijd van ongeveer 4 ons uitgroeien tot boeven van ongeveer 6 kilo.

Vindt u het nu niet erg dat al die pups weg moeten, vragen mensen wel eens. "Nee" zeg ik dan (meestal houd ik er zelf 1), als al die pups naar een goede stek gaan dan geeft je dat als fokker voldoening. De contacten die blijven, met de een wat meer dan met de andere, is vaak ook bijzonder. Fokken is meer dan honden, er zitten mensen achter!!!!! Als u net zoveel liefde en plezier aan uw Setter beleefd als ik, dan heb ik mijn doel bereikt. GENIET ERVAN!!!!!!